První rok v domečku



Oficiálně tu už spíme rok. Jakože fakt celej rok. Je to krapet neuvěřitelný a já si pořád tak trochu připadám jako na chtě. Tohle bude po těch letech asi chvíli trvat no. 

Ale teď, co se nám za ten rok povedlo? Jak si pomalu měníme domeček k obrazu svému? Tak postupně. 

Zahrada

Trochu sme prostříhali některé stromy a keře. Teď už víme, co nám kde roste a většinou i více, co to je zač. Zasadila sem si hrušku, která zatím vypadá jako klacek zaražený v zemi. Pokosila sem jednu levanduli a absolutně vytrhala celý záhonek, kde rostla. Momentálně tam bydlí jedna růže, kmínek levandule, pivoňka a cibulky kytiček připravený na jaře vyrůst. Ještě bych tam ráda přidala slunečnice, až na ně bude čas, ale ty zatím asi pomalu raší pod krmítkem. Tenhle rok se jí asi pověnujeme trochu víc. J oa tady sem nám vyměnila schránku za hezčí. 

Domeček si rozebereme po místnostech

Zádveří

Odsud jsem vyhnala nábytek, co nám tu nechali. Buď do kůlny nebo úplně do pryč. Především sme sem dali náš nábytek, koupili si novou lavici na sezení a na uskladnění bačkor pro hosty. Věšák tam už byl v rámci police přes půlku místnosti. Vyrobila sem nám věšák na klíče, protože ty nebylo kam odkládat. 

Jednou bych ráda ten věšák nějak vylepšila, ale zatím nevím jak. Krom toho je tu dost místa na druhý botník, kdyby byl jednou potřeba. Další plány jsou přidat rolety a vyměnit zářivku za nějaký rozumný světlo.

Spodní chodba

Tady jsme hlavně vytahali staré háčky a podobné věci ze zdí a pro změnu si pověsili svoje puzzle Azerothu a postupně kolekci doplňujeme. Pořídila sem sem konzolový stolek (a naučila se, jak se taková sranda jmenuje), kam bych chtěla odkládat takový ty věci se kterýma přijdeme z venku. Jinak v chodbě bydlí Madlenky skříň a záchod. Původní tu zůstali jenom sklářské píšťaly na zdi, ale ty bych klidně oželela. Jo a podkova nad schodama pro štěstí. Mimo to jsme vyměnili žárovky a světlo u vchodu do sklepa. 

Určitě to bude chtít vymalovat a opravit loupající se omítku na jednom místě. Jednou bych chtěla Madlence pořídit skrytý záchod integrovaný do její skříně a ještě nám chybí poslední puzzle mapa. 

Kuchyň

Tady se odehrával první počin v tomhle domku. Vymalovali sme jí z ošklivě zelené na obyč bílou. Museli sme si koupit troubu, protože tu nám odvezli a kdo by měl mentální sílu to nějak řešit. Pak jsme především ubytovali nové přístroje jako ledničku, myčku a mikrovlnku. A jeliož jsme měli jenom dvě židle, dokoupili sme další 4. Nejsou teda úplně stejné, ale udělala jsem jim všem dost podobný komixový potah a lidi si toho nevšimnou, dokud jim to neřekneme. 

Rozhodně jednou plánujeme novou linku. Na internetu jsem narazila na zajímavý lustr, takže teď začínáme schraňovat hezké lahve a určitě si jednou pořídíme hezčí stůl. A rolety, co nejsou zelený. 

Koupelna

Tady se stalo přesně tak akorát to, že nám upadla jedna obkládačka, ušila sem nám závěs a pověsila orchidej v kočičkovym květináči.

Koupelnu jednou čeká kompletní rekontrukce. Stejně tak i výměna okna. 

Kotelna/prádelna

Tady se zatím neodehrálo vlastně vůbec nic. Nacpali sme sem svojí pračku, ale to je tak všechno. 

Chtěla bych sem přidat vertikální sušák, ale to je zatím dost v budoucnu. 

Obývací pokoj

Tady se toho dělo hodně. Jelikož tady trávíme většinu svého času, měli sme hodně nápadů. Přímo uprostřed obýváku byl sloup, který jsme shledali nenosným a zatim to vypadá, že sme měli pravdu. Pak tu byl krb. Ale otevřený krb, kdy všechen ten krbový čmuch jde dovnitř. Takže sme vybourali sloup, krb a polopříčku, která je spojovala, doplnili podlahu a udělali stěnu z přiznaných cihel. Takhle to zní hezky jednoduše, ale chvílema sem myslela, že už budeme navždycky bydlet v prachu, když se s tom Madlenka začala válet a nosit ho všude. No a jelikož tu byla jenom jedna roleta, sundali sme jí a udělali místo ní závěsy na obě okna. 

Máme tady ještě nějaké plány, ale tenhle rok si myslím, že si tak maximálně koupíme další knihovnu a začneme pomalu budovat stěnu plnou knih. 

Zadní výklenek

Sem sme tak akorát naházeli bordel a strčili mrazák. 

Tahle místnost bude potřebovat nějakou péči, co se prasklinek a dveří týče, ale to až časem. 

Schodiště

Spousta háčků a hřebíčků zmizla v nenávratnu. Nebo teda jednou tam nějaké nové dáme, až budou obrázky, které za to stojí. 

Pracovna/pokoj pro hosty

Tuhle místnost jsem ovládla já. Vymalovala sem, pořídila nábytek a už jsou i pověšené dvě poličky a zrcadlo. Jsou tu nové rolety a lepší žárovky.

Chybí tu akorát postel, ale tu plánuju v blízké budoucnosti pořídit a s ní i další přespávací propriety. 

Chodba, ložnice a pokoj

Tady jsme neudělali vůbec nic. Jen přestěhovali svoje věci. Jsou tu velké plány, ale kdo ví, jestli něco z toho proběhne letos nebo až časem.


Na to, že sme původně nechtěli dělat skoro nic, sme toho udělali fakt hodně. A teď uvidíme, co se nám povede v dalším roce. 

Komentáře